Willem Dercksen 30 mei 1939 – 3 februari 2023

 

Willem Dercksen 30 mei 1939 – 3 februari 2023

Geplaatst op 08-02-2023  -  Categorie: Algemeen

Op 3 februari 2023 is Pampuszeiler en oud bestuurslid Willem Dercksen overleden. De Pampusklasse verliest een fervent wedstrijdzeiler en sportieve Pampusvriend die al in 1971 vanuit de Vrijheid in een Pampus stapte. Een klasse die hij zijn leven lang trouw zou blijven. In tussenperiodes voer hij jarenlang internationaal; o.a. op hoog niveau in de Starklasse en was hij vaak op stap met zoon Herbert tijdens zijn Olympisch jaren. Wim heeft veel betekend voor de Pampusclub als bestuurslid en lid van de TC. Zo kwamen de rolmast en het minimum gewicht uit zijn koker.

Willem heeft meerdere Pampussen laten restaureren en opnieuw wedstrijdklaar gemaakt. Na P 291, P 44, P 36, en P 205, werd P 5 de vijfde Pampus in successie die hij weer spic & span in orde bracht. Innovatief en met veel kennis van zaken. Zijn zeil bakermat lag in Reeuwijk. Toen de klasse daar terugliep voegde hij zich bij de Loosdrecht vloot.

Tot op het laatst, ook het afgelopen seizoen, heeft hij actief meegezeild met evenementen en de donderdagavonden en kwam hij voor de sfeer naar de Sneekweek. Samen met Marijke deed hij actief mee aan de gezelligheid buiten de wedstrijden. De Pampusclub zal deze bescheiden, behulpzame en altijd opgewekte vriend, zeer missen. Wij wensen Marijke, zijn kinderen Herbert en Franciska en hun gezinnen veel sterkte met dit grote verlies.

rouwkaart-dercksen-smwim-dercksen