Easyweek

 
easyweek-vlag-4-3
easyweek-starttoren-4-3

Midzomer Easyweek 2021 inschrijving vanaf Juni

Van 16 t/m 20 augustus zal de EasyWeek weer plaats vinden. Uiteraard onder voorbehoud dat de covid-maatregelen het toestaan. De verwachtingen m.b.t. verspoelingen van de covid-maatregelen zijn positief, wij hebben er het volste vertrouwen in dit jaar weer een mooi programma op het water en op de wal te kunnen bieden.

Het afgelopen jaar hebben we reizen naar het buitenland moeten missen, ter compensatie brengen we mediterrane sfeer naar Loosdrecht. Het programma is zoals gebruikelijk: eerste start om 14:15 (2 startgroepen) na afloop van de wedstrijd iedere dag sociaal programma aan de wal. 

Inschrijving start op 1 juni; maximum aantal deelnemers: 50.

Klik hier om u in te schrijven (mogelijk vanaf 1 juni 12:00)

easyweek2021

Midzomer Easyweek 2021

Vanaf 2007 wordt jaarlijks een evenement op de KWVL georganiseerd onder de naam “Easyweek”. Een Pampus zeilevent dat zich kenmerkt door het woord “easy”.

Take-it-easy, easy way, easy sailing, 1 start per dag, op een plassenbaan, exact om 14.15 uur, boven de 20 knopen geen wedstrijd en belangrijk: een goed gevuld en gezellig walprogramma (allemaal best wel easy).

Mede dankzij de inzet van diverse organiserende comités en het unieke karakter van het evenement is de Easyweek de laatste 14 jaar een waar succes gebleken.

Helaas kon het evenement door de corona pandemie in 2020 niet doorgegaan in haar beoogde vorm en is door de KWVL een Midzomerweek georganiseerd met alleen zeilwedstrijden. Dat was op zich een prima invulling, alleen het echte karakter van de Easyweek was er natuurlijk niet.

Afgelopen winter hebben het bestuur van de Pampusclub en de leden van de Stichting Easyweek in goed overleg besloten om de organisatie weer onder te brengen onder de vlag van de Pampusclub.

De Easyweek website en de stichting Easyweek zullen worden opgeheven.

Op de vernieuwde website van de Pampusclub is onder "Wedstrijden"een nieuwe Easyweek pagina ingericht.

Er is een nieuw comité geformeerd die de komende jaren garant staat voor een succesvolle organisatie. Als regiocommissaris Loosdrecht ben ik door het bestuur van de Pampus klassenorganisatie gevraagd om het voorzitterschap van de nieuwe commissie op mij te nemen. Het nieuwe comité bestaat verder uit: Evelyne van Leur P448, Eltjo Heddema P362, Pieter Vinks P367, Jan Wilkens P333 en Manfred Schepers P312.

We hebben onze eerste (virtuele) vergadering gehad en zijn er allemaal van overtuigd dat we het concept in grote lijnen niet moeten willen wijzigen: het blijven 5 weekdagen, met start om 14.15, een plassenbaan en een walprogramma. Maximaal aantal boten dat kan deelnemen: 50 boten. We gaan werken aan een inschrijfdatum vanaf 1 juni 2021.

Het bijzondere karakter van de Easyweek moet worden behouden en bewaakt.

Laten wij hopen dat de vaccinaties hun werk gaan doen en het coronavirus onder controle kan worden gebracht. Wanneer dat het geval is, dan is de verwachting dat de Midzomer Easyweek door kan gaan.

Zodra er meer te vertellen is over het programma en de inschrijfgelden, dan zullen wij ons melden via de geijkte kanalen.

 

Met zeilersgroet en take it easy!

Lukas Arends

easyweek-vlag-4-3
easyweek-starttoren-4-3