90 jaar Pampusklasse

 
websiteheader-pampusklasse90-mrt-1200x205px
 

In 2024 vieren wij het 90-jarig bestaan van de Pampusklasse (en het 65-jarig bestaan van de Pampusclub) met een lustrumevenement dat gepland staat van 13 t/m 16 juni 2024 op het Sneekermeer. De lustrumcommissie heeft als rode draad voor dit evenement een passend thema bedacht met de titel:
VERLEDEN - HEDEN - TOEKOMST

Wedstrijdinformatie op de KWS website

Uitslagen op de KWS website

Deelnemers

donderdag-pampusklasse90-1200x205px

 

De opening in het Fries Scheepvaart Museum
De opening van het lustrumevenement vindt plaats op donderdagavond 13 juni 2024 in het Fries Scheepvaart Museum Kleinzand 16, 8601 BH Sneek). Tijdens dit bezoek aan het museum openen wij als Pampusclub officieel de tentoonstelling ’90 jaar Pampusklasse’. Deze tentoonstelling is tot eind augustus te bezoeken en gaat voornamelijk de geschiedenis, het “Verleden”, van de Pampusklasse belichten.

 

vrijdag-pampusklasse90-1200x205px2

 

Drie wedstrijden* op een dag
De start van het evenement in het Fries Scheepvaart Museum zal een vervolg krijgen op en rond het Sneekermeer in de vorm van een lang weekend sportief wedstrijdzeilen in het “Heden” met daarnaast een sociaal walprogramma met als ingrediënten: ontmoeten, verbinden en plezier maken.

 

zaterdagpampusklasse90-1200x205px3

 

Alternatief programma
Op zaterdag organiseren we een familietoertocht* in de Pampus op en rondom het Sneekermeer (lunchpakket gaat mee aan boord). Mogelijk organiseren we na afloop nog een wedstrijd voordat we aanschuiven aan het diner.

 

zondag-pampusklasse90-1200x205px4

 

Drie wedstrijden* op een dag
Op zondag zijn er de voornemens om drie wedstrijden te varen. Rond 15.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats bij It Foarûnder. Na de prijsuitreiking is er mogelijkheid om te kranen op -meerdere locaties die later bekend gemaakt worden.

Eind mei komt er een speciale Pampus Lustrum Revue uit, een magazine waarin wij meer vertellen over de invulling van het programma en werpen wij een blik op de “Toekomst”.

* Indien het weer het toe laat.

Ligplaatsen pampus en moederschepen
Bent u van plan om met een moederschip naar het Starteiland te komen, en hebt u geen ligplaats-abonnement voor het Starteiland, meld dit dan bij de lustrumcommissie: Caroline Wymenga, agnemyw.orac.[antispam].@gmail.com.
Zo kan de Havenmeester een efficiënte indeling maken en proberen zoveel mogelijk Pampussen en moederschepen bij elkaar in de middelste haven te plaatsen.


Trailerservice retourtje Sneek
Er bestaat de mogelijkheid om uw Pampus op te laten halen en terug te laten brengen vanuit bijv. Loosdrecht /de Kaag naar Sneek vv. Transport geschiedt geheel voor eigen rekening en risico, de Pampusclub is op generlei wijze aansprakelijk voor de gevolgen van het transport. Bent u hierin geïnteresseerd of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Charles Koek, ct.[antispam].@pampusclub.nl

 


Slaapplaatsen op de MS Hydra
Tijdens het lustrumevenement ligt de MS Hydra [www.mshydra.nl] centraal aan het Starteiland. Op dit historische vrachtschip, dat is omgebouwd tot passagiersboot zijn nog een beperkt aantal slaapplaatsen beschikbaar. U kunt hier tegen een redelijke vergoeding overnachten van donderdag tot en met zondag. De Pampusclub heeft het schip voor het gehele evenement afgehuurd. Ontbijten kan voor eigen rekening bij It Foarûnder.
Boeken op de MS Hydra? Bij het inschrijven voor het evenement kunt u direct uw overnachtingen op de MS Hydra reserveren. Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

schrijf-je-in

Mis het niet, schrijf je nu in!

Dit evenement sponsoren?
Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

sponsorpakketten-pampusklasse

Voor de hierboven genoemde opties volgt de tenaamstelling van de factuur in overleg met onze penningmeester Marco Bosma. Mocht u op een andere wijze een financiële bijdrage aan het lustrum willen leveren, neem dan contact op met Rob Aukema of Peter Hoogendam.