Sneekweek gaat niet door

 

Sneekweek gaat niet door

Geplaatst op 29-04-2021  -  Categorie: Algemeen

Als kersverse webmaster vind ik dit toch wel een heel naar bericht om te mogen plaatsen, hier de tekst van het Sneekweek commitee:

 

Ook in 2021 kan er door de nog geldende Corona maatregelen geen Sneekweek worden georganiseerd.

 

Dit hebben de betrokken partijen onlangs in gezamenlijkheid besloten. De Sneekweek bestaat uit een aantal vaste elementen. Zo is er normaliter op vrijdag een feestelijke opening in het theater met aansluitend De Vlootschouw, zijn er zeilwedstrijden op het Sneekermeer en uiteenlopende festiviteiten in de stad. Deze elementen zijn onvoorwaardelijk met elkaar verbonden. Sneekweek is een familiefeest met een zeer grote naamsbekendheid waar duizenden mensen op af komen. Dit A-merk en bijbehorende invulling moet je koesteren. Kan dit niet, dan organiseer je geen Sneekweek. Aldus de stakeholders.

 

De betrokken partijen kijken nu naar een eigen alternatieve invulling binnen de mogelijkheden die er zijn. Zo overweegt de Koninklijke Watersportvereniging Sneek om wedstrijden te organiseren op het Sneekermeer. In de binnenstad buigen de gezamenlijke organisatoren (de Vereniging Ondernemend Sneek, Stichting uit in Sneek en Sneek Promotion) in goed overleg met de gemeente Súdwest-Fryslân zich over een alternatief (cultureel)programma in de maanden juli en augustus.

Vanzelfsprekend is dit onder voorbehoud van de ontwikkeling van het virus en de kabinetsmaatregelen. Veel Nederlanders gaan ook komende zomer in eigen land op vakantie en met de verruimingen in zicht, verwachten we ook dit jaar veel bezoekers in onze mooie watersportstad te mogen begroeten. Wij wensen ondernemers, inwoners, zeilers en bezoekers van Sneek en onze vrijwilligers een mooie zomer toe!