Hans In der Maur 19 juni 1938 – 25 juli 2022

 

Hans In der Maur 19 juni 1938 – 25 juli 2022

Geplaatst op 05-08-2022  -  Categorie: Algemeen

Op 25 juli overleed na een kort ziekbed ons karakteristieke erelid Hans In der Maur (Pampus 444, Kwajongen). De Pampusclub verliest een gepassioneerd zeiler waarmee niet viel te spotten want Hans werd maar liefst zeven keer Nederlands kampioen.

Daarnaast was Hans daadkrachtig en actief in de technische ontwikkeling van de Pampusklasse, en stond mede aan de wieg van het verbeterde zeilplan dat in 1993 werd doorgevoerd. Hans bezat maar liefst acht Pampussen in successie, die hij allen op meesterlijke wijze wist te finetunen tot wedstrijdboten van grote klasse. Met zijn recht voor z'n raap mentaliteit en soms onverhulde Utrechtse tongval wist je dat Hans aanwezig was in het veld. Een zeiler met winnaarsmentaliteit, maar sportief, en recht door zee. Samen met zijn lieve Juul bleef hij ook na het stoppen met actief zeilen (wat kon die man op hoge leeftijd fit  bemannen bij Bart!) de Pampusklasse volgen als hij er tijd voor had naast zijn vele andere interesses.

De Pampusclub zal Hans zeer missen. Ons medeleven gaat uit naar Julia, Bart, George en hun gezinnen en wij wensen hen veel sterkte met dit verlies.

hans-in-der-maur-gr